Sommeren byr på en markant økning i inntak av grillmat. Det smaker selvfølgelig veldig godt, men kan kanskje gi oss ett litt høyere energiinntak enn ønskelig. For å gjøre grillmaten litt sunnere er valg av grillmat selvfølgelig viktig, men også tilbehøret.
Denne sommersalaten er en slager fordi den er frisk, men også mettende. Fyll halve tallerkenen med denne salaten, så kan grillmåltidet kanskje bli litt sunnere.
Til en stor salatbolle, 4 porsjoner:
1 pakke crispsalat
3 håndfull cherry/plommetomater
1 spisspaprika
3 vårløk
1 rensket granateple
1 søtpotet, bakt i biter
1 pakke fetaost 8 %
¼ sitron
Fremgangsmåte
Sett ovnen på 200 grader. Skrell søtpotet og del i små terninger. Vend de inn med rapsolje (eller annen stekeolje) og fordel på et bakepapir. Stek 10 minutter, vend litt på terningene og stek ytterligere 5-10 minutter. Avkjøl.
Rens et granateple. Ja, det blir litt søl og er litt jobb, men det er så verdt det med den friske smaken i salaten. Oppskrift på beste fremgangsmåte for å rense et granateple finnes på youtube.
Skjær opp og bland alle ingrediensene i en stor skål. Skvis saften av ¼ sitron over det hele. Serveres gjerne med olivenolje og balsamico.
Commenti