Fiskemiddag kan for mange oppleves litt kjedelig, men det trenger det absolutt ikke være. Denne laksemiddagen er full av gode smaker og proppet med god næring.
Laks er som mange vet en god kilde til marine omega-3 fettsyrer (EPA og DHA), men også vitamin D og selen. Faktisk vil èn filet laks dekke hele det anbefalte dagsbehovet for omega-3 og vitamin D, samt en god dose selen. Det er ikke verst!
For å virkelig heve smaken på denne middagen er laksen smakssatt med en perfekt soyadressing, og sammen med en fyldige avocadokrem, er prikken over i-en satt.
Oppskrift
Til 4 porsjoner:
500 g laks
4 ss soyasaus
½ chili, finhakket
1 ss fersk ingefær, finhakket
250 g tørr ris (2 x boil-in-bag fullkornsris)
½ brokkoli i buketter
1 rødløk i skiver
3 dl rødkål i skiver
1/2 lime
Avocadokrem
1 avocado
4 ss lettrømme
1 klype salt og pepper
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 200 grader. Begynn med risen, den kan stå og koke imens du lager det andre.
Smør en ildfast form med litt rapsolje og fordel laksestykkene i formen. Hell over 1 ss soyasaus per laksefilet og strø over finhakket chili og ingefær. Dette skal steke på 200 grader i ca. 12 minutter.
Skjær opp brokkoli, rødløk og rødkål. Grønnsakene kan byttes ut med det du eventuelt har i kjøleskapet. Gode erstatninger er paprika, gulrotstaver og purre. Dette skal wokes i 1 ss rapsolje. Det tar ca. 5 minutter.
Lag avocadomosen ved å skrape ut innmaten av 1 avocado i en bolle og bland med 4 ss lettrømme en klype salt og pepper i en skål. Mos godt sammen med gaffel eller stavmikser.
Serveres med skiver av lime som kan skvises over det hele.
Comentários