top of page

Middagspai med kylling og fetaost

Middagspai er en storfavoritt her i huset, og fyllet kan selvfølgelig varieres for å treffe smaken til alle rundt bordet. Denne varianten er fylt med kylling, fetaost, brokkoli, rødløk og cherrytomater som gir en skikkelig digg og nyttig middag.


Bunnen er mager og grov, og bidrar dermed med komplekse karbohydrater og fiber. Fyllet er skikkelig proteinrikt med både kylling, ost og egg. Sammen med 4 ulike grønnsaker, gir middagen et skikkelig smakfullt påfyll av næringsstoffer, rett og slett.


Serveres alene eller med en frisk salat på siden.


Oppskrift

2-4 porsjoner:


Paibunn:

  • 1,5 dl havremel

  • 1,5 dl sammalt hvetemel

  • 1/2 boks mager kesam

  • 1,5 ss margarin

  • 1 klype salt

Paifyll:

  • 250 g kylling i strimler

  • 1/4 rødløk

  • 4 håndfull brokkolibuketter

  • 2 håndfull cherrytomater

  • 1/4 spisspaprika

  • 100 g fetaost


  • 6 egg

  • 1,5 dl lettmelk

  • 1 klype salt og pepper

  • 1/2 ts tørket basilikum, eventuelt 1 håndfull ferske basilikumbladet


Fremgangsmåte

Begynn med bunnen. Bland alle ingrediensene i en bolle og kna med hendene til en jevn deig. Deigen skal være fast, men blir det for lite væske kan den justeres med noen spiseskjeer vann. Smør en ildfast form med rapsolje eller margarin og trykk deigen ut i formen (30x20 cm eller tilsvarende). Prikk bunnen med en gaffel. Forstek bunnen midt i ovnen på 180 grader i 15 minutter.


I mens paibunnen stekes kan fyllet gjøres klart. Skjær kyllingen i strimler og gjennomstek i en stekepanne. Skjær rødløk i tynne skiver. Skjær brokkolibukettene i mindre biter. Skjær paprika i skiver. Skjær cherrytomatene i 2. Skjær fetaost i terninger.


Egg, melk og krydder piskes sammen i en bolle.


La paibunnen avkjøles 5-10 minutter etter den er tatt ut av ovnen. Fordel så brokkoli, rødløk, kylling, fetaost og cherrytomater jevnt i bunnen og hell over eggeblandingen.


Stekes på 180 grader i ca. 30 minutter.




Comments


bottom of page