Rødbetehummus
- Astrid P
- 16. apr. 2020
- 1 min lesing
Hummus er en pure av kikerter som gir en næringsrik, smakfull dipp. I denne varianten får man smakstilsetning og farge fra rødbeter, som hever både smak og konsistens (etter min mening).

Kikerter er en god kilde til vegetarisk protein, og sammen med gunstig fett fra raps- eller olivenolje og antioksidanter fra rødbeter, blir denne dippen også skikkelig næringsrik!
Oppskrift

1 boks hermetiske kikerter
1 liten rødbete, revet
2 ss raps-/olivenolje
1 ss tahini
1 fedd hvitløk
Saften av 1/3 sitron
Krydder: pepper, litt salt
Fremgangsmåte
Skyll av kikertene. Rasp rødbeten. Finhakk hvitløken. Tilsett alle ingrediensene i en bolle og bland med en stavmikser til jevn masse. Ønsker du mer smak på hummusen kan du tilsette 1/4 ts spisskummen og 1/4 ts paprikapulver. Har du ikke tahini går det an å bytte ut med raps-/olivenolje.
Rødbetehummus passer perfekt på brødskiva, som proteinkilde i en salat eller som dipp til grønnsaker.
Comentarios